VARAL DE POEMAS

Un dels projectes de l’associació cultural FDNQ és l’edició periòdica i bilingüe (en català-portuguès i castellà-portuguès) d’una revista de poesia brasilera contemporània, Varal de poemas.

L’objectiu de la revista és donar a conèixer la poesia que actualment s’escriu al Brasil – una poesia d’una gran qualitat que, malauradament, no ha tingut mai gaire presència dins la nostra tradició – i obrir un diàleg entre les diferents tradicions.

La traducció literal de “varal” és estenall. Amb “Varal de Poemas” volem “estendre la roba de la casa”, exposar la nostra poesia als veïns, als que siguin al fons del pati amb nosaltres.

El nom “Varal de Poemas” també vol ser un petit homenatge a la “literatura de Cordel” que encara que hagi nascut a Espanya amb els “pliegos sueltos” de l’edat mitjana, avui es molt brasilera i es conserva viva a algunes ciutats de la regió nord i nordest d’aquest país.

El “Cordel” és un estenall, una corda que es lliga en una barraca (en general a les festes de les ciutats i pobles) i on literalment s’estenen els poemes per exposar-los amb la finalitat  que  la gent pugui comprar-los. A més d’estendre els seus poemes, el poeta també fa de pregoner,  recitant els seus versos per cridar la atenció de la gent.

El “Cordel” representa l’autèntic ofici de poeta, el de escriure el poema en un foli i vendre’l per comprar-se un tros de pa.

Per conèixer “Varal de Poemas nr.1 – Poesia Maloqueirista” feu clic aquí: https://fundodoquintal.wordpress.com/varal-de-poemas-nr1/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s